Пригожин звинуватив Міноборони рф в нанесенні удару по базі «Вагнера» і пообіцяв відповідь

Читать на русском
За його словами, ракетного удару було завдано з тилового боку, тобто з позицій військових, які підпорядковуються Міноборони Росії. Трохи згодом Пригожин додав, що ті, хто знищив його бойовиків, будуть покарані.

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив російських військових у завданні удару по табору його бойовиків.

Відповідна заява Пригожина з'явилася у Telegram-каналі, пов'язаному з «вагнерівцями».

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

За його словами, удару було завдано з тилового боку, тобто з позицій військових, які підпорядковуються Міноборони рф.

«Нас підло обдурили та намагалися позбавити можливості захищати свої будинки. Ми були готові піти на поступки Міноборони, здати зброю, знайти рішення, як ми далі захищатимемо країну. Але ці марози не заспокоїлися. Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинуло багато бійців», – заявив Пригожин.

Трохи пізніше він додав, що ті, хто знищив його бойовиків, буде покарано.

«Я прошу нікому не чинити опір. Усі, хто чинитиме опір, вважатиметься загрозою і знищуватиме негайно, включаючи будь-які блокпости та авіацію. Прошу всіх зберігати спокій та не піддаватися на провокації. Після того, як закінчимо розпочате, ми повернемося на фронт для захисту нашої родини. Справедливість у військах буде відновлено», – сказав Пригожин.

У Міноборони рф вже прокоментували ситуацію. Там заявляють, що повідомлення Пригожина «не відповідають дійсності та є інформаційною провокацією».

Нагадаємо, нещодавно Пригожин заявив, що під час відступу з Бахмута на його бойовиків напали військовослужбовці регулярної армії російської федерації.

Раніше розвідники писали, що конфлікт засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина із російським міністерством оборони входить у вирішальну фазу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: