Україна фактично відіграє роль східного флангу НАТО і їй потрібна ясність щодо членства – Резніков

Читать на русском
Міноборони та ЗСУ зараз прагнуть досягти максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО, щоб до саміту в липні звільнити простір для ухвалення політичних рішень.
Фото: LIGA.net

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна фактично грає роль східного флангу НАТО, захищаючи демократичну, цивілізовану Європу від варварської росії. Тепер на липневому саміті у Вільнюсі Альянс має внести ясність – коли та яким чином Україна зможе стати повноправним членом.

Резніков сказав про це в інтерв'ю «Голосу Америки».

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Ми вже досягли вражаючих результатів у боротьбі з росією завдяки нашій роботі з країнами-членами Альянсу. Ми вже зібрали неймовірно різноманітний арсенал озброєння та спорядження. Ми побудували логістичні маршрути з країн НАТО до нас, які є логістичними маршрутами безпрецедентної складності, організували програми навчання в країнах НАТО... Ми зміцнюватимемо таку співпрацю і надалі», – сказав Резніков.

Тепер, додав міністр, Україна чекає ясності щодо членства. За його словами, Міноборони і ЗСУ зараз прагнуть досягти максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО.

«Наша мета – виконати все, що перебуває в компетенції Міноборони та ЗСУ, вибудувати всі практичні речі так, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для прийняття необхідних політичних рішень на рівні керівників держав», – заявив глава Міноборони.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що НАТО на саміті або до кінця року має ухвалити політичне рішення щодо пропозиції графіка вступу України.

За інформацією ЗМІ, чотири країни НАТО працюють над багатосторонньою угодою з Україною, яка дозволить надати довгострокові гарантії безпеки замість обіцянок членства в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: