Влада Києва розбиратиметься, чому в одному з районів під час атаки було закрито укриття (оновлено)

Читать на русском
У Деснянському районі біля закритого укриття від уламків ракет загинули троє людей. Кличко заявив, що фахівці вже розбираються в ситуації.
Фото: ДСНС

Фахівці Департаменту муніципальної безпеки виїхали до поліклініки в Деснянському районі та будуть на місці з'ясувати, чому там цієї ночі не було доступу до укриття.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно», – написав мер.

Зазначимо, що кілька людей під час сьогоднішнього ракетного удару по Києву загинули неподалік закритого укриття у Деснянському районі. За словами чоловіка загиблої жінки, люди під час тривоги прямували туди: «Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили і все. Люди стукали, і на той момент прилетіло».

Сам чоловік у момент удару пішов кликати охоронця, щоб він пустив людей. Його дружина загинула, дитина вижила.

Голова районної адміністрації Дмитро Ратніков уже прокоментував ситуацію: «За повідомленням директора поліклініки № 3, працівником нічної зміни був відкритий центральний вхід. Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні. 3 особи біля укриття загинули. Наразі з'ясовуються всі деталі інциденту».

У МВС, у свою чергу, повідомили, що поліція вже відкрила за цим фактом кримінальне провадження – за статтею «Службова недбалість, яка призвела до тяжких наслідків.

«У рамках розслідування знайдемо та притягнемо до відповідальності всіх винних. Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни», – заявив Ігор Клименко.

Зазначимо, два тижні тому у військовій адміністрації столиці заявляли, що до них надійшло багато скарг щодо закритих укриттів під час тривоги. Тоді всі укриття обіцяли перевірити.

Нагадаємо, росія в ніч на 1 червня атакувала Київ 10 балістичними та крилатими ракетами типу «Іскандер». Усі вони були збиті.

Внаслідок падіння уламків у двох районах загинули троє людей, зокрема дитина, ще 12 постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: