Над Києвом українські захисники знищили понад 40 повітряних ворожих цілей – КМВА

Читать на русском
Вночі 29 травня росіяни здійснили черговий масований удар по Україні. У Києві збито більше 40 ворожих цілей.
Фото: REUTERS/Sergey Pivovarov

Вночі 29 травня над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей. Обійшлося без критичних руйнувань, загиблих і постраждалих.

Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

«Минуло лише 18-ть годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня!», – написав він.

Повітряні атаки на столицю: як росія в травні била по Києву ракетами та дронамиКиїв із початку травня пережив уже вісім повітряних атак росіян. Подробиці – на інфографіці.

Попко зазначив, що росіяни усіма силами намагаються вразити ключові для себе цілі і одночасно виснажити ресурси української ППО. Крім того, постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення.

«Цієї ночі знов були дрони – за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків.

Загалом, силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено! Дякуємо протиповітряній обороні за відмінну роботу!», – підкреслив Попко.

Також повідомляється, що в результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку. Без жертв.

«Завдяки професійності наших захисників, внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих»,написав у Telegram мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, вночі 29 травня у Києві та області пролунали вибухи. Мер столиці Віталій Кличко повідомив про пожежу та постраждалих, проте пізніше спростував цю інформацію.

Повідомлялося, що тривога поширилася по всій країні, росіяни атакували дронами-камікадзе та ракетами.

Також у Повітряних силах розповіли подробиці відбиття атаки дронів на Київ уночі 28 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: