Українські високопосадовці намагаються знизити рівень очікувань щодо контрнаступу – WP

Читать на русском
Влада України намагається знизити рівень очікувань, побоюючись, що результат контрнаступу може не виправдати сподівань партнерів та суспільства.
Володимир Зеленський та Олексій РезніковФото з відкритих джерел

Вищі посадові особи України побоюються, що результат контрнаступу, спрямованого на перелом у війні, може не виправдати очікувань.

Про це пише The Washington Post, поспілкувавшись з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Так, Олексій Резніков вважає, що «очікування від контрнаступальної операції України переоцінені у світі».

«Люди чекають чогось грандіозного, але натомість можуть отримати емоційне розчарування», – зауважив міністр оборони.

Видання зазначає, що наразі українська влада намагається зрозуміти, який результат контрнаступу потрібен, щоб справити враження на Захід. Адже є ймовірність, що у разі невдачі на фронті Україна втратить міжнародну військову допомогу. Крім того, партнери можуть почати тиснути ни Київ з вимогою проведення переговорів з Москвою.

«Такі переговори скоріше за все означатимуть вимоги росії про здачу суверенної території, а Україна називає це неприйнятним», – пише WP.

Резніков розповів, які теми готова обговорювати Україна на переговорах з рфЗа словами голови військового відомства, українська сторона зацікавлена в обговоренні лише трьох тем: репарацій, акта капітуляції з боку росії та вироку міжнародного трибуналу.

Також видання зазначає, що завищеність очукувань щодо контрнаступу частково зумовлена попередніми здобутками України на полі бою – відбиттям спроби рф захопити Київ, звільнення Харківщини та Херсонщини.

За словами Резнікова, тепер партнери України очікують нового успіху української сторони, тому що їм потрібно продемонструвати це своїм людям.

Президент України заявив виданню, що Україна зможе розпочати контрнаступ, «щойно отримає зброю, про яку домовилася з партнерами». Також Зеленський підкреслив, що вважатиме успіхом деокупацію будь-яких територій України.

«Не скажу, які міста, які кордони для нас є значним успіхом, а які – середнім, оскільки не хочу підказувати росії, як, в яких напрямках, де і коли ми наступатимемо», – сказав він.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Також Зеленський заявив, що небажання партнерів надавати далекобійного озброєння ставить Україну в дуже невигідне становище, адже саме через нестачу такої артилерії ЗСУ після повернення Херсона не змогли витіснити росіян з територіі, яку вони контролюють на лівому березі Дніпра.

«Вони знають, що ми не можемо до них дістати... і ми страждаємо щодня, тому що вони мають можливість стріляти по наших людях», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Олексій Резніков заявив, що росіяни «добре навчаються» під час війни проти України.

Також Володимир Зеленський заявив, що немає жодних раціональних причин відмовляти Україні у постачанні винищувачів.

Раніше Резніков назвав три складові успішного контрнаступу ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: