На Миколаївщині СБУ викрила схему розкрадання грошей на оборонні товари

Читать на русском
СБУ затримала віцемера Вознесенська, який підозрюється у розкраданні бюджетних грошей на закупівлі оборонної продукції.
СБУ заявила про схему розкрадання грошей на оборонні товари у ВознесенськуСлужба безпеки України

Посадовці Вознесенської міської ради у Миколаївській області підозрюються у розкраданні грошей на закупівлі оборонної продукції. Затримано віцемера.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини. У межах справи затримали першого заступника мера міста Вознесенськ.

«Він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду», – говориться у повідомленні.

Матеріали розслідування свідчать, що фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції.

За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів були знайдені документи та чорнові записи із доказами незаконних дій та понад мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, ВАКС заочно ув'язнив Олександра Кіржнєва, якого НАБУ та САП підозрюють в організації схеми зі зриву державного оборонного замовлення.

Раніше повідомлялося, що екс-голова департаменту закупівель Міноборони отримав підозру за неякісні бронежилети.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила схему розкрадання понад 100 млн на харчуванні для військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: