СБУ закидають родичам нардепа Гончаренка рейдерство, депутат відреагував

Читать на русском
Служба безпеки України викрила депутата Одеської обласної ради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря.
facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України викрила депутата Одеської облради та його дружину, яка є родичкою народного депутат Олексія Гончаренка. За інформацією СБУ, вони організували рейдерське захоплення землі біля моря.

Про це повідомляє прес-служба СБУ на Фейсбуці.

Як зазначається, Служба безпеки зібрала доказову базу на одного з депутатів Одеської обласної ради та його дружину, які причетні до рейдерського захоплення державного майна.

«Фігуранти намагались заволодіти приміщеннями АТ «Укрпошта» поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. При чому діяли у складі організованої злочинної групи. Щоб реалізувати оборудку, її учасники підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали «переоформлене» держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією СБУ, дружині депутата повідомили про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою. Її взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

Водночас, нардеп від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко відреагував на затримання своєї родички. За словами Гончаренка, це політичний тиск на нього.

«Мати чотирьох неповнолітніх дітей посадили в СІЗО під заставу 8 мільйонів гривень. За що? За те, що я намагаюсь боротись за військові виплати, за те, що піднімаю питання строковиків, відпусток і взагалі критикую Єрмака. Ну уявіть собі, навіть, якщо моя троюрідна сестра винна? Їй же можна дати домашній арешт? Вона нікуди з чотирьма дітьми не втече. Але ні. СІЗО», - написав він.

Нагадаємо, що напередодні СБУ затримала шістьох зрадників, які причетні до організації псевдореферендумів.

Раніше у СБУ повідомили, що екснардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: