Ексголові поліції Вінницької області повідомили про підозру у держзраді

Читать на русском
За версією слідства, Шевцов після початку повномасштабного вторгнення особисто розробив для ФСБ план проведення диверсійної роботи на території України.
Фото: vinnitsa.info

Правоохоронці оголосили підозру у держзраді колишньому керівнику поліції Вінницької області Антону Шевцову.

Про це у середу, 1 березня, повідомила прес-служба Служби безпеки України.

За версією слідства, Шевцов, який з 2016 року перебуває у тимчасово окупованому Криму та отримав громадянство країни-окупанта, давно співпрацює зі спецслужбами росії.

Популяризував кремлівський режим: голові Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозруСБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. Він використав матеріали із пропагандистських сайтів РПЦ.

«Встановлено, що Шевцов після повномасштабного вторгнення особисто розробив для ФСБ так званий план проведення диверсійної роботи на території України», – зазначають у СБУ.

Документ передбачав проведення окупантами та їх посібниками серії вибухів на об'єктах інфраструктури, після чого мали пройти показові затримання та оголошення сфабрикованих звинувачень у їхній причетності до руху опору.

Потім кремль планував оприлюднити це для того, щоб виправдати окупацію частини території нашої держави.

Правоохоронцям вдалося задукоментувати дії колишнього глави поліції та встановити його посібників. Шевцову оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада).

Напередодні СБУ повідомила про затримання керівників російської катівні у Херсоні. За даними слідства, вони добровільно пішли на співпрацю з рф і погодилися увійти до керівництва «управління служби виконання покарань у Херсонській області».

Раніше повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру керівнику створеного агресором управління мусульман Криму та Севастополя Еміралі Аблаєву. Фігуранту загрожує покарання до 12 років ув'язнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: