Збитки на 2 млрд: топ-менеджеру Полтавського ГЗК вручили підозру

Читать на русском
У БЕБ стверджують, що дії співробітника комбінату Жеваго завдали колосальних збитків державі. Кримінальне провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України.
Фото: БЕБ

Правоохоронні органи вручили підозру топ-менеджеру Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, що входить до складу групи Ferrexpo мільярдера Костянтина Жеваго.

За даними Бюро економічної безпеки, у період з 2018 по 2021 рік бухгалтер підприємства вносив неправдиві відомості до офіційних документів, зокрема щодо нарахування плати за користування надрами родовища залізних руд.

Завдяки подібним махінаціям комбінату вдалося ухилитися від сплати в бюджет рентної плати за користування надрами.

"Проведена в ході досудового розслідування комплексна судова експертиза встановила, що сума завданих державі збитків через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить близько 2 млрд грн", – йдеться у заяві БЕБ.

Бюро у співпраці з СБУ відкрило кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Правоохоронці також продовжують встановлення осіб, які можуть бути причетні до цього правопорушення.

Нагадаємо, власник групи Ferrexpo Жеваго зараз перебуває у Франції.

У грудні органи правопорядку Франції затримали олігарха-втікача на елітному курорті Куршевель. Пізніше стало відомо, що колишній нардеп вийшов під заставу мільйон євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: