У Мінкульті назвали реформу церковного календаря «поверненням до традицій»

Читать на русском
Можливий перехід України на новий календар церковних свят із 2023 року – не нововведення, а повернення до давніх традицій.
фото Мінкультури

Можливий перехід України на новий календар церковних свят із 2023 року – не нововведення, а повернення до давніх традицій, які забрала у нас росія.

Таку думку висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє «24 канал».

Індекс куті: як змінювалася вартість головної страви СвятвечораПриготування традиційної різдвяної куті цього року коштуватиме 61,84 грн. Як змінювалася вартість – на інфографіці.

Ткаченко нагадав про результати опитувань, згідно з якими 59% українців висловилися за те, щоб святкувати Різдво 25 грудня за григоріанським календарем, як святкує переважна більшість православних церков.

Міністр зазначив, що перехід має відбутися природно внаслідок цивілізованої дискусії.

«Я думаю, що в результаті дискусії, нормальної цивілізованої дискусії, очікувань суспільства на синоди двох церков мають визначитися, коли святкувати. Цей процес вже прискорюється тому, що ніхто не хоче святкувати Різдво разом із москвою», – додав Ткаченко.

⚡️Держава нарешті ПОВЕРНУЛА храми Києво-Печерської лаври / Що змінилось?24 Канал

Нагадаємо, у додатку «Дія» завершилося опитування про дату святкування Різдва. Воно стало одним із наймасовіших. Більше українців підтримали дату святкування Різдва 25 грудня.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінилася вартість різдвяної куті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: