«Нафтогаз» збирається побудувати у двох українських містах сучасні ТЕЦ на біопаливі

Читать на русском
Нафтогаз планує збудувати у Львові та Житомирі сучасні теплоелектростанції, які працюватимуть на альтернативному біопаливі.
naftogaz.com

«Нафтогаз» планує збудувати у Львові та Житомирі сучасні теплоелектростанції, які працюватимуть на альтернативному біопаливі.

Про це повідомляє пресслужба компанії на сайті.

Україна поступово переводить ТЕЦ з газу на біологічне паливо. Йдеться про біомасу (деревну тріску) і тверде вторинне паливо (RDF). Глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко зазначив, що процес запущено у Львові, Житомирі та Охтирці. Закінчити будівництво у Львові планують в першому кварталі 2023 року, в Житомирі – в четвертому кварталі 2023 року.

На порозі опалювального сезону: скільки газу в українських сховищахЯк змінювалися запаси газу у підземних сховищах України – на інфографіці. На кінець цього вересня ПСГ заповнено на 42,9 відсотка.

У Львові така ТЕЦ буде першою на альтернативному паливі. Вона покриє близько чверті потреби. Крім цього, у Новояворівську, що на Львівщині у стислі терміни планують побудувати нову ТЕЦ на альтернативному паливі. Згідно з планом, вона дозволить економити до 24 млн доларів на рік, які раніше витрачали на газ.

Додають, що «Нафтогаз» планує побудувати щонайменше 9 біоТЕЦ та біокотелень у восьми регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної.

Нагадаємо, у Кабміні прозвітували про готовність України до найскладнішого опалювального сезону. Також повідомлялося, чи залишать субсидії цього опалювального сезону торішнім одержувачам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: