Шмигаль прозвітував про готовність України до найскладнішого опалювального сезону

Читать на русском
Готовність України до опалювального сезону вже понад 80 відсотків. Накопичено значні ресурси вугілля, триває закачування газу.

На сьогоднішній день стан готовності до опалювального сезону в Україні вже понад 80%. Накопичено запаси вугілля. Триває закачування газу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у п'ятницю, 16 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

«Вже скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Найскладніший в історії. Підготовка до нього йшла влітку, продовжується і зараз. Стан готовності вже понад 80%. Накопичено значні ресурси вугілля, триває закачування газу до сховищ», - сказав Шмигаль.

За його словами, влада формує домовленості з партнерами про додаткові поставки газу, виділила 1,4 млрд грн на підготовку до екстрених ситуацій, закуплено майже 1,5 тис. мобільних генераторів, десятки резервних котлів.

«Сформовано оперативний штаб, який швидко вирішуватиме будь-які кризові питання. Насамперед, питання ліквідації наслідків атак Росії на нашу критичну інфраструктуру. Ми готувалися і готуємось до всіх сценаріїв. І зробимо все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом, світлом та водою», - додав прем'єр.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні розпочнеться, коли температура повітря впаде нижче за 8 градусів тепла. При цьому температура у житлових приміщеннях взимку буде не меншою ніж 18 градусів.

Глава «Нафтогазу» заявляв, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття.

У Кабміні раніше розповіли, чи вистачить грошей на виплату субсидій українцям і в якому разі людей евакуюватимуть посеред зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: