Зеленський виступив на конференції Forum 2000 у Празі: про що говорив президент

Читать на русском
За словами Зеленського, активні бойові дії через повномасштабне вторгнення росії тривають в Україні на лінії протяжністю 1300 км, що приблизно дорівнює відстані від Києва до Праги.
Офіс президента

Активні бойові дії через повномасштабне вторгнення росії тривають в Україні на лінії протяжністю 1300 км, що приблизно дорівнює відстані від Києва до Праги.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у зверненні до учасників конференції Forum 2000 у Празі.

«Протяжність лінії фронту на українській землі – 2,5 тисячі кілометрів. Активні бойові дії із застосуванням усіх можливих видів озброєння, окрім, на щастя, зброї масового ураження, тривають на лінії в 1300 кілометрів. Уявіть цей масштаб! Це як дорога від Києва до Праги», - зазначив український лідер.

При цьому, Зеленський повідомив, що росія кидає на фронт «усе, що в неї є». Згідно з його словами, у країни-агресора залишилося дуже багато зброї і снарядів ще з часів Радянського Союзу.

«Масовий терор проти людей на окупованій території досяг рівня, який Європа бачила тільки під час Другої світової війни від нацистів», - зазначив президент.

Нехай вороги не забувають, на чиєму півострові вони тимчасово перебувають – звернення ЗеленськогоЗеленський випустив нове звернення за підсумками 31 серпня, 189-го дня війни проти російських окупантів.

Зеленський наголосив, що за радіаційний шантаж на Запорізькій АЕС «Росатом» і вся атомна галузь росії повинні отримати блокувальні санкції. Також президент України закликає повністю заблокувати російську банківську систему і російське телебачення на території ЄС, а територію ЄС закрити для громадян росії.

Окремо Зеленський у зверненні відзначив роль Чехії в захисті свободи.

«Особиста залученість пана Прем’єр-міністра Фіали, багатьох представників вашої держави – вона справді для нас важлива. Ми вже зробили багато. Тиранія відчула, що вільні народи вміють захищатись і що перемога свободи є абсолютно вірогідною. Це досягнуто на різних напрямках протистояння. Від передової, де наші українські воїни фізично захищають свободу, до політичної сфери, у якій нам вдалося досягти історичного результату заради Європи. Україна навіть у такий страшний час зробила все необхідне, щоб здобути статус кандидата в члени Європейського Союзу. Я вдячний народу Чехії, вашому уряду, парламенту за підтримку нас на європейському шляху», - заявив він.

Нагадаємо, що вдень 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до Запоріжжя.

Окупанти не видали місії МАГАТЕ спеціальні перепустки, щоб безперешкодно проїхати до Запорізької АЕС.

Раніше у Генштабі повідомили, що у середу, 31 серпня, ЗСУ відбили спроби наступу росіян на Харківському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, при цьому окупанти продовжують вести повітряну розвідку безпілотниками.

Також сьогодні міністри закордонних справ країн ЄС домовилися про призупинення спрощеної процедури видачі віз громадянам росії на тлі вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: