Часткове повернення акцизу на пальне не повинне вплинути на ціни на АЗС – заступник міністра

Читать на русском
У Міністерстві економіки вважають, що повернення акцизу на пальне не повинно негативно позначитися на громадянах – підвищення цін на АЗС не буде.
Фото: lb.ua

Повернення акцизу на пальне має важливе значення для наповнення державного дорожнього фонду, і воно не повинне позначитися на споживачах.

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

«Акциз – це головний механізм наповнення дорожнього фонду. Ворог руйнує нашу інфраструктуру – дороги, мости, які дуже потрібні для економіки. Отже, потрібне джерело для їх ремонту. І це джерело – дорожній фонд. Часткове повернення акцизу дозволить уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів. Ми сподіваємося, що введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. Люди фактично цього не повинні відчути», – сказав Кудін.

За його словами, уряд розглядає повернення акцизу, оскільки на світових ринках спостерігається тенденція до зниження вартості нафтопродуктів, тому підвищення цін на пальне через це рішення не очікується.

Нагадаємо, Кабмін запропонував повернути акцизи на пальне – запровадити уніфіковану ставку 100 євро за 1000 л.

Експерт також висловив думку, що у разі повернення акцизу ціни на нафтопродукти на АЗС залишаться на поточному рівні.

Щоправда, вчора Верховна рада двічі провалила голосування за включення до порядку денного відповідного законопроєкту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: