Стало відомо, скільки окупантів ліквідували українські військові під час битви за Маріуполь

Читать на русском
Знаючи кількість нових моргів у зруйнованому місті, з'явилася можливість вирахувати кількість ліквідованих одиниць особового складу у окупантів
Ілюстративне фотоtwitter.com

Українські військовослужбовці під час боїв за Маріуполь ліквідували не менше шести тисяч російських окупантів.

Про це написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram.

В окупованому Маріуполі пролунали вибухи, серед загарбників є загибліСьогодні, 9 липня, в окупованому місті пролунало два потужні вибухи в районі меткомбінату ім. Ілліча та в районі Азовсталі.

За його словами, знаючи кількість нових моргів у зруйнованому місті, з'явилася можливість вирахувати кількість ліквідованих одиниць особового складу в окупантів. Так, зараз мертвих росіян і бойовиків російської терористичної організації «ДНР» звозять в приміщення колишнього ринку «Азовський». Трупи, що символічно, складують в холодильники для зберігання м'яса.

«Завезли близько 4 тис. тіл росіян в травні-червні. Трупи російських солдатів з боку наступу Запорізької області, що зібрали на полі бою. Їх щодня малими партіями по 30-50 тіл вивозять у бік Новоазовська і росії» - додав він.

Відомо також, що вбитих на лінії Новоазовська російських солдатів навіть не ховали, а відразу відправляли в мобільні крематорії.

«Враховуючи отриману інформацію про російський морг і кількість трупів окупантів (близько 4 тис.) тільки з одного з трьох напрямків атаки на Маріуполь, маємо ще одне підтвердження того, що героїчний гарнізон Маріуполя знищив мінімум 6,5 тис.живої сили окупантів» - резюмував Андрющенко.

Нагадаємо, тим часом гуманітарна ситуація в Маріуполі погіршується. Смертність від природних причин зросла в чотири рази в порівнянні з довоєнним періодом. При цьому російські окупанти встановили власні ціни за поховання - окрема могила на кладовищі коштує 25 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: