Відсутність наказу путіна припинити війну в Україні принижує весь світ – Зеленський

Читать на русском
З моменту початку війни 261 дитина загинула через російську агресію проти України. Але це тільки офіційна статистика
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 4 червня, 101-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що окупанти знищили пам'ятник і духовну споруду - Святогірську лавру, а також, що в Україні вже сотні дітей загинули в результаті вторгнення росії.

Основне зі звернення президента:

  • У Донецькій області окупанти спалили Всіхсвятський скит Святогірської лаври - унікальну духовну споруду, найбільший дерев'яний храм України. І це одна з трьох лавр України. Це лавра Української православної церкви, яку в Москві досі вважають пов'язаною з Російською православною церквою. Навіть це не зупиняє російську армію.
  • Росіяни продовжують знищувати все, що пов'язано з Україною. За час з початку повномасштабної війни знищено і пошкоджено 113 церков - як нових, так і старовинних.
  • Пора вигнати росію з ЮНЕСКО. Зараз росія свідомо і системно знищує українську культурну та історичну спадщину, так само як і соціальну інфраструктуру, як і житлові будинки, як і все, що необхідно для нормального життя. Країні, яка так чинить, не місце в організації, яка ставить за мету збереження культурної спадщини світу.
  • Російські війська знову обстрілювали прикордонні райони Сумщини, Миколаїв, міста та громади Запорізької області, Харківської. Також залишається важкою ситуація в Сєвєродонецьку, там йдуть запеклі вуличні бої. Важко і в інших містах Донецької та Луганської областей - Лисичанську, Мар'їнці, Кураховому, інших містах і громадах Донбасу. Постійні авіаційні удари, артилерійські та ракетні обстріли.
  • З 24 лютого росія випустила по Україні 2503 ракети.
  • З моменту початку війни 261 дитина загинула через російську агресію проти України. Але це тільки офіційна статистика. Ця кількість зростатиме і зростатиме дуже сильно, коли українська армія деокупує українські території та почне з'ясовувати, що там творили російські окупанти.
  • Російська армія може припинити палити церкви та вбивати дітей. Для цього потрібен наказ однієї людини - щоб російські солдати припинили стріляти та забралися геть з України. І те, що цього наказу досі немає - приниження для всього цивілізованого світу.

Нагадаємо, в Україні розширено список окупованих територій, які розташовані в районі бойових дій - до нього увійшли також тимчасово окуповані та заблоковані громади та області.

Раніше Зеленський розповів, скільки українських населених пунктів знаходяться під окупацією з 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: