Арестович та Аваков озвучили можливі реальні цифри російських втрат в Україні

Читать на русском
Коли Україна отримає далекобійну зброю, втрати росії зростуть ще сильніше і ймовірний варіант, при якому російські солдати взагалі відмовляться наступати
Ілюстративне фотоСкриншот

Реальні втрати російських військових в Україні становлять не менше 35 тисяч осіб тільки вбитими, якщо не враховувати мобілізованих насильно з псевдореспублік, інакше до цифри доведеться додати ще два десятки тисяч убитих.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«Це тільки кадрових, мобілізованих і всіх інших. Тому що якщо рахувати, скільки загинуло з «Л/ДНР», то як би не плюс ще 20 тисяч» - сказав він.

Уряд росії «утилізує» в Україні свої нацменшини – ПодолякНамагаючись окупувати Україну на славу росії, гинуть на полях боїв переважно жителі злиденної російської глибинки, а також представники російських нацменшин

На думку Арестовича, коли Україна отримає далекобійну зброю, втрати Росії зростуть ще сильніше і ймовірний варіант, при якому російські солдати взагалі відмовляться наступати.

«Їхні військові кажуть, що... треба лягти кістьми, але не допустити поставок. Тому що, кажуть російські військові, ми взагалі тоді нічого не можемо гарантувати, ніяких завдань, які ви перед нами ставите. Хитко-валко ще можемо якось, ціною укладання ще 20 тисяч осіб. А так - притиснуть і кришка» - резюмував він.

Додамо, що колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Telegram оцінює втрати російських окупантів в Україні ще вище - у майже 43 тисячі трупів.

«Безповоротні військово-оперативні втрати живої сили особового складу ЗС рф - 33812 осіб. ПВК - 8903 загиблих. Разом 42 715 загиблих. Наш Генштаб рахує консервативніше та показує цифру 30 000» - написав ексміністр.

Нагадаємо, згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України на ранок 28 травня з початку повномасштабного вторгнення росія втратила 30 тисяч своїх солдатів, 1330 танків, 207 літаків, 174 вертольотів і сотні одиниць іншої військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: