Єрмак прокоментував перспективу перенесення засідань ТКГ до Стамбула

Читать на русском
Якщо всі сторони процесу переговорів щодо Донбасу погодяться на перенесення ТКГ до Туреччини, то Україна готова до цього
Андрій Єрмакkanaldom.tv

Україна абсолютно не заперечує проти того, щоб місце зустрічей Тристоронньої контактної групи з Донбасу перенесли до Туреччини, до Стамбулу. Однак Україна вважає, що місце переговорів - це не головне, важливий тільки результат.

Про це заявив 11 лютого глава Офісу президента України Андрій Єрмак на брифінгу за підсумками зустрічі.

«Сьогодні це відбувається у форматі відеоконференції. Україна чула про таку пропозицію турецьких партнерів, ми з радістю прийняли це» - нагадав він.

Єрмак додав, що якщо всі сторони процесу переговорів погодяться на перенесення ТКГ до Туреччини, то Україна готова до цього. Тому що значення має тільки результат.

«Місце тут не на першому місці» - пожартував глава ОПУ.

Нагадаємо, 27 січня Туреччина запропонувала Стамбул як потенційне місце для проведення зустрічей тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі. У Києві давно пропонували перенести місце проведення ТКГ з Мінська, оскільки режим Лукашенка вороже налаштований до України.

Нагадаємо, раніше Єрмак на брифінгу 11 лютого повідомив, що в ході дев'ятигодинної зустрічі радників країн-учасниць нормандського формату 10 лютого в Берліні сторонам знову не вдалося узгодити підсумковий документ зустрічі. Однак сторони висловили бажання продовжувати переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: