У Росії назвали умову для проведення наступної зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Козак зазначив, що Франція, Німеччина і Росія закликали Україну скликати позачергове засідання ТКГ для обговорення особливого статусу Донбасу
Дмитро Козакkremlin.ru

У Росії озвучили умову, від якої залежить проведення наступної зустрічі політичних радників лідерів країн-учасниць нормандського формату. Рішення про її проведення буде прийнято відповідно до того, як завершаться наступні переговори в Тристоронній контактній групі.

Про це заявив радник президента Росії, представник РФ у Нормандському форматі Дмитро Козак на брифінгу за підсумками зустрічі радників 10 лютого.

Козак зазначив, що Франція, Німеччина і Росія закликали Україну скликати позачергове засідання ТКГ для обговорення особливого статусу Донбасу.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«З урахуванням результатів переговорів у ТКГ. Ми домовилися про те, що як тільки пройдуть перші засідання ТКГ, подивимося, як Україна буде виконувати джентльменську угоду про те, що політичні умови почнуть обговорювати в ТКГ, тоді будемо вирішувати, коли нам збиратися» - сказав він.

При цьому представник РФ поскаржився на те, що нібито Франція і Німеччина не роблять належного тиску на Україну, щоб примусити її до виконання політичної частини Мінських угод.

Нагадаємо, раніше політичний радник від України, глава офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу 11 лютого повідомив, що в ході дев'ятигодинної зустрічі радників країн-учасниць нормандського формату 10 лютого в Берліні сторонам знову не вдалося узгодити підсумковий документ зустрічі. Однак сторони висловили бажання продовжувати переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: