У Росії заявили, що новий саміт Нормандського формату не потрібен

Читать на русском
За словами російського постпреда в ООН, домовленості, які були досягнуті на попередньому саміті в Парижі у 2019 році нібито не виконуються
Василь НебензяФото РІАН

Росія не бачить сенсу в проведенні нового саміту країн нормандського формату, оскільки вважає його марним в поточних умовах і абсолютно непотрібним.

Про це заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Небензя заявив, що домовленості, які були досягнуті на попередньому саміті в Парижі у 2019 році нібито не виконуються.

Нормандські радники хочуть вибрати дату переговорів з псевдореспубліками, Єрмак спростувавПри цьому глава ОПУ Андрій Єрмак в жорсткій формі спростував навіть саму можливість обговорення питання про прямі переговори з проросійськими бойовиками

«Попередній саміт Нормандського формату пройшов у 2019 році в Парижі, були досягнуті певні домовленості. Дані домовленості зараз не виконуються. Тепер президент Зеленський наполягає на проведенні нового саміту. Наша позиція полягає в тому, що, поки рішення саміту 2019 року не виконані, зустрічатися знову сенсу немає» - заявив він.

Нагадаємо, політичні радники країн, що беруть участь у Нормандському переговорному форматі, обрали дату і місце наступної зустрічі. Вона пройде 10 лютого в столиці ФРН - Берліні.

Нагадаємо також, що 26 січня переговори представників України, Німеччини, Франції та Росії пройшли в Парижі на тлі загострення ситуації біля українських кордонів. «Слово і Діло» стежило за першими подробицями зустрічі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: