З 2026 року держава може надати гарантії на накопичувальні пенсії – Третьякова

Читать на русском
Протягом трьох перших років після запуску накопичувальної пенсійної системи абсолютно всі накопичувальні пенсійні вклади будуть зберігатися в державному пенсійному фонді, потім - в приватних
Галина ТретьяковаУкраїнські новини

Верховна Рада веде розробку механізму гарантування державою накопичувальних пенсій українців, які зберігатимуться в недержавних пенсійних фондах.

Про це розповіла нардеп від «Слуг народу», голова соціального комітету Галина Третьякова 27 січня, повідомляє Liga.NET.

Запуск пенсійної реформи: чи вдасться українцям накопичити на старістьНевдовзі українців зобов’яжуть накопичувати собі додаткові до солідарної системи пенсійні кошти. Як працюватиме система, й чи вдасться достатньо накопичити на старість ‒ розбирався політолог Олександр Радчук.

«З Гетьманцевим ми думаємо про те, що після 2026 року, коли буде не тільки державний уповноважений фонд, систему Фонду гарантування вкладів, яка сьогодні діє виключно на банки, поширити на недержавні пенсійні фонди та компанії страхування життя, які будуть виплачувати довічні ануїтети» - сказала вона.

З 2023 року протягом трьох перших років після запуску накопичувальної пенсійної системи абсолютно всі накопичувальні пенсійні вклади будуть зберігатися в державному пенсійному фонді, в якому держава гарантуватиме 100% гарантію. Після 2026 року теоретично українці, якщо є бажання, зможуть перемістити свої кошти в приватні пенсійні фонди.

12 грудня 2021 року стало відомо, що Кабінет Міністрів України починає тестування механізму накопичувальних пенсій. Перевіряти його роботу будуть на працівниках підприємств, які входять до Державної програми великої приватизації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: