НАБУ викрило нардепа від «Слуги народу» на отриманні хабаря (доповнено)

Читать на русском
Йому готують підозру у отриманні неправомірної вигоди. За даними УП мова йде про закупівлю медобладнання. Кузьміних член профільного комітету

НАБУ, САП та ОГП викрили чинного народного депутата України на «гарячому», під час одержання неправомірної вигоди у 558 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел у Національному антикорупційному бюро та Спеціальнозованій антикорупційній прокуратурі, йдеться про нардепа від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних.

Як повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку, нардепа Кузьміних не затримали, оскільки детективи не можуть цього зробити без дозволу слідчого судді. Наразі у політика проводять обшуки і планують йому вручити повістку для виклику. Підозру депутату має підписати генеральний прокурор Ірина Венедіктова або виконувач її обов'язків.

Нагадаємо, 26 січня правоохоронці затримали депутата 8-го скликання Херсонської обласної ради за фактом вимагання хабара.

Зазначимо, ВАКС засудив до 6 років ув'язнення ексзаступника прокурора Кіровоградської області.

Раніше ми повідомляли, що Україна протягом року втратила позиції в Індексі сприйняття корупції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: