У ЗСУ розповіли, на яких напрямках спостерігається найбільша активність ворога

Читать на русском
Ситуація на фронті залишається загостреною. Найбільша активність ворога фіксується на трьох напрямках – Харківському, Покровському та Краматорському.
Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на східному фронті залишається загостреною. Найбільша активність оккупантів фіксується на трьох напрямках – Харківському, Покровському та Краматорському.

Такими даними поділився речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Він зазначив, що в цілому бої продовжуються по всій лінії фронту. На одних ділянках ворог має частковий успіх, на інших – ЗСУ витісняють противника та покращують своє тактичне становище.

«Противник атакує наші підрозділи на кількох напрямках з метою просування вглиб нашої держави. Підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі бої, спроби російських оккупантів прорвати нашу оборону зупинені. Ситуація складна, Сили оборони роблять все можливе, щоб утримати як оборонні рубежі, так і позиції. Також завдають ворогові ураження. Працює наша розвідка та артилерія, підрозділи БПЛА», – повідомив Волошин.

Він додав, що на Харківщині окупанти намагаються закріпитися в частині населених пунктів на північному кордоні, щоб організувати там плацдарм і вести подальший наступ.

Нагадаємо, сьогодні вранці українські військові провели зміну позицій у районі населеного пункту Лук'янці у Харківській області. Також повідомлялося, що ЗСУ зупинили просування окупантів у бік населених пунктів Липці та Ненудне на Харківському напрямку.

Раніше у розвідці спрогнозували, що росіяни через кілька днів розпочнуть наступ у напрямку Сумщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: