Блінкен розкрив деталі майбутньої безпекової угоди між Україною і США

Читать на русском
США та Україна продовжують працювати над укладенням двосторонньої угоди у сфері безпеки. Очікується, що майбутній договір буде розрахований на 10 років.
Фото: Chuck Kennedy/Public Domain

Сполучені Штати та Україна продовжують працювати над укладанням двосторонньої угоди у сфері безпеки. Очікується, що майбутній договір буде розрахований на 10 років.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу перед студентами Київської політехніки.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

За його словами, угода буде спрямована на зміцнення українського ВПК, зокрема у сфері виробництва артилерійських снарядів, засобів ППО та інших озброєнь.

«У нашій угоді, розрахованій на 10 років, США підтримуватимуть українську безпеку та оборону за цілим спектром військових можливостей, від ППО та дронів до розмінування», – заявив Блінкен.

Він наголосив, що якщо росія чи хтось інший нападе на Україну, то США одразу ж розпочнуть консультації з Україною на найвищому рівні, щоб допомогти у відбитті атаки.

Нагадаємо, Україна вже підписала двосторонні угоди з Латвією, Великою Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що готується до підписання ще сім двосторонніх угод у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: