Арахамія назвав кандидатів у Кабмін замість Уруського та Абрамовського

Читать на русском
Міністерство зі стратегічних галузей промисловості може очолити голова митниці Павло Рябікін. А на посаду голови Мінекології запропонують Руслана Стрільця.
Давид Арахаміяфото СН

Міністерство зі стратегічних галузей промисловості може очолити голова Державної митної служби Павло Рябікін. А на посаду голови Мінекології запропонують Руслана Стрільця.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, повідомляє Укрінформ 1 листопада.

Можливі відставки у Кабміні: як змінювалися кандидати на звільненняЯк змінювалися кандидати на звільнення у Кабміні та хто був джерелом інформації, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Пан Рябікін переходить фактично до Міністерства стратегічної галузі, але без приставки «віцепрем'єр», бо робота цього міністерства фактично обмежуються цим міністерством, тому немає сенсу використати таку приставку. Пан Рябікін переходить з керівника митниці, бо має хороші досягнення та менеджерський досвід з управління авіагалуззю, а ви пам'ятаєте, що до цього міністерства належить Держкосмос, підприємства, пов'язані з авіагалуззю», - сказав нардеп.

Він уточнив, що Кабмін самостійно визначатиметься з новим головою ДМСУ після призначення Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Також він повідомив, що члени фракції «Слуга народу» розглядають кандидатуру чинного заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Руслана Стрільця на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів, який може бути призначений після звільнення Романа Абрамовського.

Нагадаємо, на сьогоднішній день заяву про відставку вже написали три міністри – Роман Абрамовський, Олексій Резніков та Олег Уруський.

«Слово і діло» раніше писало, як змінювалися кандидати на звільнення у Кабміні Шмигаля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: