У Закарпатській області щодня фіксується зниження темпів вакцинації

Читать на русском
На Закарпатті щодня фіксується зниження темпів вакцинації від коронавірусу, тому регіону загрожує перехід до червоної зони карантину через різке зростання кілкості хворих.
Слово і діло

На Закарпатті щодня фіксується зниження темпів вакцинації від коронавірусу, тому регіону загрожує перехід до червоної зони карантину через різке зростання кілкості хворих.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

Як заявила сьогодні на брифінгу в ОДА регіональний координатор вакцинального кампанії в області Вікторія Тимчик, в серпні регіон показав високі темпи по щеплень від коронавірусу, проте вже у вересні був відзначений спад.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 7 жовтняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 13 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

«Минулий місяць показав, що у населення немає зацікавленості в вакцинації від коронавірусу. Щотижня фіксуємо зниження темпів, а в минулому - зафіксували рекордний спад аж на 13%», - уточнила вона, додавши, що за останні 7 днів в регіоні зроблено трохи більше 15 тисяч щеплень.

Вона зазначила, що в області 182 464 особи отримали першу дозу щеплення від коронавірусу, ще 121 040 осіб - дві дози вакцини. За її словами, рівень охоплення щепленнями складає всього 15% населення регіону і тільки 9,7% - завершили повний цикл вакцинації.

На цьому тлі заступник голови департаменту охорони здоров'я ОДА Ольга Чемет зазначила різкий приріст нових хворих коронавірусів.

«За останній тиждень щодня фіксуємо понад півсотні, а то й сотню нових випадків захворювання. Дуже загрозливим і тривожним є сигнал, коли коронавірус діагностуємо у дітей. Сьогодні цей показник досяг 28 випадків», - уточнила вона.

Раніше в Чернігові невакцинованих чиновників зобов'язали здавати тести на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: