У боротьбі з «Північним потоком-2» ми програли битву, але не війну – Клімкін

Читать на русском
За словами Клімкіна, дипломатична війна проти Росії в цьому питанні тільки починається. І Україні в ній доведеться досить важко
Павло КлімкінAP Photo

Попри те, що Україна програла першу битву у війні за зупинку будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», це ще далеко не кінець.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Чесно повинні сказати, що першу битву ми програли. Це не означає, що ми програли війну по газу, але ми програли цю битву. Ми не змогли переконати американців, що» Північний потік» потрібно зупинити за будь-яких умов» - сказав він.

Однак, за його словами, це тільки початок війни.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Для нас це буде найскладнішим етапом. Поясню чому. Поки ми боролися проти «Північного потоку», за санкції, працювали з Конгресом, з Сенатом, з усіма противниками, з усіма, з ким є. А зараз, швидше за все, нам в новій конфігурації доведеться домовлятися про умови та гарантії для нас, щоб ми не перестали бути транзитером, найнадійнішим транзитером і не стали джерелом диверсифікації, як іноді кажуть, якогось транзиту», - зазначив Клімкін.

21 травня Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 судів і чотирьох організацій з Росії, задіяних у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2». Компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG в цьому списку немає. Відповідно, як кажуть американські видання, санкції не зашкодять процесу добудови СП-2.

Президент США Байден 25 травня заявив, що введення обмежувальних заходів проти російського газопроводу «Північний потік-2», який практично добудований, стане контрпродуктивним кроком для відносин США і деяких європейських союзників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: