Звільнення Коболєва не вплинуло на переговори із Заходом – Шмигаль

Читать на русском
Шмигаль додав, що західних партнерів хвилює аж ніяк не доля Коболєва - значно більшу увагу вони приділяють іншим питанням
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Заміна голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва на Юрія Вітренка і здійснене при цьому відсторонення наглядової ради компанії ніяк не відбилося на переговорному процесі України із західними партнерами.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Вплив на кредиторів і наших партнерів можуть мати рішення, які будуть ламати принципи корпоративної реформи, як і інших реформ, які реалізуються в Україні. Жоден принцип корпоративної реформи ми ламати не збиралися і не збираємося», - зазначив прем'єр.

Шмигаль додав, що західних партнерів хвилює аж ніяк не доля Коболєва - значно більшу увагу вони приділяють іншим питанням. Серед них - продовження і завершення реформи правосуддя, антикорупційної системи, тобто НАБУ, НАЗК та інше антикорупційне законодавство. Розвиток корпоративного управління, зазначив прем'єр, теж зачіпається, але в комплексі з тією ж великою приватизацією.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

«І Коболєв, і Вітренко сприймаються західними партнерами як топменеджери-реформатори. Дослівна фраза наших партнерів: прізвище не грає ролі», - уточнив глава уряду.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК «Нафтогаз України», яку він займав трохи понад сім років. Рішення про це прийняв Кабмін України.

У «Нафтогазі України» відреагували на звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління компанії, назвавши це «юридичною маніпуляцією».

Сам колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв має намір оскаржити своє звільнення з посади.

Звільнення Коболєва досить різко прокоментували посли «Великої сімки», а також Державний департамент США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: