Посол закликав Німеччину допомогти Україні якнайшвидше вступити в НАТО

Читать на русском
На тлі загострення агресії Росії посол України Андрій Мельник закликав Німеччину надати більшу підтримку Україні, зокрема, в контексті швидкого приєднання країни до НАТО.
Голос України

На тлі загострення агресії Росії посол України Андрій Мельник закликав Німеччину надати більшу підтримку Україні, зокрема, в контексті швидкого приєднання країни до НАТО.

Про це він заявив німецькому виданню Welt am Sonntag.

«З одного боку, ми очікуємо, що уряд Німеччини зробить чітке публічне попередження президенту Путіну і наглядно представить всі хворобливі наслідки нового військового вторгнення», – йдеться в повідомленні.

За його словами, це включає жорсткі каральні заходи, такі як міжнародний бойкот і остракізм російського уряду, включаючи судове переслідування в Міжнародному кримінальному суді за військові злочини і повне економічне ембарго, особливо на імпорт сировини і повне заморожування інвестицій.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Посол закликав до членства України в НАТО, відвівши Німеччині у цьому процесі особливу роль.

«Зокрема, Німеччина, яка несе особливу історичну відповідальність за злочини нацистів проти українського народу, повинна грати роль першопрохідця, щоб Україна могла стати членом НАТО. І якомога швидше», – додав він.

Нагадаємо, НАТО закликала Росію відмовитися від обмеження судноплавства в деяких районах Чорного моря і забезпечити свободу проходу торгових суден. В альянсі назвали це рішення російської влади «невиправданим кроком».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: