Боротьба з COVID-19: чи повинна бути вакцинація обов'язковою

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX. У МОЗ розраховують, що препарат надійде орієнтовно наприкінці першого – на початку другого кварталу наступного року. Україна планує отримати 8 мільйонів доз. У коментарі «Слово і діло» голова БФ «100% життя» Дмитро Шерембей наголосив, що вакцинація має бути врегульована на законодавчому рівні, бо це питання соціальної безпеки.

«Пострадянська і проросійська пропаганда максимально культивує тезу шкідливості вакцин і єдиний спосіб долати подібну дурість ‒ це розповідати і поширювати інформацію, засновану на наукових даних. У 2020 році через коронавірус ми поховали понад 10 тисяч людей. У людини дуже простий вибір: або ховати своїх близьких, або діяти виходячи із наукової точки зору. У світі не існує винайдених ліків, тільки вакцина. Це питання має бути врегульоване на законодавчому рівні», ‒ сказав Шерембей.

У Великобританії стартує вакцинація від коронавірусуУ пріоритеті на вакцинацію - жителі і персонал будинків для літніх людей, а також люди старші за 80 років, що входять до групи ризику.

Експерт зазначив, що необхідно включити вакцину від COVID-19 у календар вакцинацій. Водночас, на його думку, уряд повинен продумати логістичний ланцюжок постачання препарату в Україну.

«Уряд вже анонсував, яку кількість вакцин збираються закупити, але принципово важливо не чекати, щоб не стояти в черзі, а створювати логістичний ланцюжок самим: орендувати літаки, складські площі, щоб максимально швидко доправити препарат. По суті, Велика Британія показала усьому світові, як потрібно діяти, щоб громадяни максимально швидко були забезпечені вакцинами», ‒ сказав Шерембей.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон для пришвидшення отримання COVID-вакцини.

Раніше в Україні імпортні вакцини від COVID-19 звільнили від податків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: