Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 9 до 29 січня

Читать на русском

Перший місяць року пішов у Кабінету міністрів на «розкачку» після свят: міністри дали 18 нових обіцянок, виконали – 3, провалили – 4. Цього місяця уряд найбільше цікавили теми права (28% зобов'язань), інфраструктури (24%) і політики (16%).

З чотирьох провалених обіцянок три належать міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Так, не виконані кілька зобов'язань відносно підвищення безпеки пасажирських перевезень, зокрема, з січня не був впроваджений тахограф (пристрій, що фіксує час роботи і відпочинку водія та швидкість руху) або його аналог для перевізників. Згідно з постановою уряду від 2010 року, перевізники можуть використовувати тахограф, але ця норма не є обов'язковою. Міністерство інфраструктури запропонувало внести зміни до постанови, але вони досі не ухвалені.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевняє, що найближчим часом буде підписано Угоду про зону вільної торгівлі з ІзраїлемСказано 18 жовтня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман так і не створив публічну сторінку ганьби для правоохоронців, які скоїли злочин. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що інформація про правопорушення, вчинені працівниками правоохоронних відомств, подається на офіційному сайті, а окрему сторінку для цього створювати не планують.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов у середині січня пообіцяв, що за кілька років в Рівному з'явиться сучасний Палац спорту. «За підтримки держави та Мінспорту в Україні потроху відновлюється спортивна інфраструктура. Наприклад, завдяки цільовій субвенції та іншим джерелам фінансування в Рівному вже за кілька років з'явиться великий сучасний багатофункціональний Палац спорту», – запевнив міністр.

Володимир Омелян заявив, що цього року планується повна заміна ескалатора на Центральному вокзалі Києва. Нагадаємо, що ескалатор уже неодноразово ламався.

Віце-прем'єр – міністр економічного розвитку Степан Кубів пообіцяв запровадити довгострокове бюджетне планування на 5-10 років і більше. Він зазначив, що успішність реформ багато в чому залежить від передбачуваності державної політики, тому після впровадження середньострокового бюджетного планування на черзі – довгострокове.

Обіцянку щодо медицини на цей рік дав глава уряду: поширити реформу екстреної медицини в усій країні. «На 2019 рік ми виділили майже 1 мільярд гривень, щоб запустити пілотні проекти в п'яти областях і в Києві. Купимо нові швидкі, обладнання, проведемо навчання лікарів і підвищимо їм зарплату», – запевнив Гройсман.

Детальніше – в дайджесті.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки члени Кабінету міністрів заробили в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: