Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Паламарчук

Читать на русском
Микола Паламарчук обіцяв підтримувати зняття недоторканності з депутатів, але голосування щодо деяких із них проігнорував.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції.Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Паламарчук (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Паламарчук був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 14 обіцянок, майже всі вони з передвиборчої програми партії «Блок Петра Порошенка», за списками якої він пройшов до парламенту. Виконав депутат рівно половину – 7 обіцянок (50%), а одну – провалив.

Єдина обіцянка, яку провалив Паламарчук, про те, що влада в областях належатиме виконкомам, сформованим обраними обласними радами. Як і більшість його колег із фракції, нардеп підтримав законопроект, який прямо суперечить цій обіцянці. Він скасовує конкурси на посади всіх голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників, а також голів РДА. Тепер їх призначає президент.

У березні минулого року Паламарчук запевнив, що відкриє свою приймальню в Новій Каховці. Восени депутат повідомив «Слову і Ділу», що його приймальня вже працює за адресою проспект Дніпровський, 23.

Відзначимо, що зараз депутат очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області (йдеться про стрілянину в Мукачеві). «Що стосується ТСК, цього тижня ми будемо звітувати у ВР про виконану роботу, і я сподіваюся, що якраз там суспільство й отримає відповідь на питання, що сталося в Мукачеві. Для того, щоб виступати у ВР, реєструється постанова, ми її зареєстрували, й думаю, що це станеться в п'ятницю», – пообіцяв Паламарчук 15 вересня 2015 року.

Свого слова він дотримав: в обіцяний день, 18 вересня, ТСК оприлюднила свій звіт, в якому повідомила, що протистояння між представниками «Правого сектору» й людьми народного депутата Ланя було спровоковане діями керівництва УМВС та УСБУ в області.

Крім того, народний депутат виконав обіцянку домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками. У листопаді минулого року Паламарчук підтримав проект Виборчого кодексу України, який, зокрема, передбачає механізм обрання депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

У процесі виконання в Паламарчука залишаються ще п'ять обіцянок, усі з передвиборчої програми партії. Наприклад, домогтися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. У Раді він підтримав два законопроекти, які стосуються АМКУ. Ще низка ініціатив чекає на розгляд.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: