Держдеп пропонує блокувати російські кораблі

Читать на русском
Західні країни повинні домовитися про можливість блокування російських кораблів в інших морях, заявив дипломат США.

Країни Заходу повинні обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, повідомляє у вівторок, 4 грудня, Громадське.

У НАТО вважають, що РФ використовує Крим, щоб узяти під контроль Азовське мореРосія намагається взяти під контроль Азовське море, використовуючи незаконно анексований Крим.

Кент розповів, що між міністрами закордонних справ країн НАТО будуть йти дискусії про нові санкції проти РФ заради безпеки в Чорному морі.

«Але можу послатися на німецьких політиків, західні країни повинні домовитися про можливість блокування російських кораблів в інших морях. Це хороша ідея», - зазначив він.

Також дипломат нагадав, що існує механізм, за допомогою якого можна додати до списку санкцій осіб, що мають відношення до нападу на український корабель у Керченській протоці.

Нагадаємо, в НАТО заявили, що у РФ не було підстав захоплювати кораблі. Така заява була зроблена в рамках засідання міністрів закордонних справ країн - членів НАТО.

Увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: