Втручання РФ у вибори в США: чи хвилює це американців та як цим скористаються

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

Рейтинги Трампа доволі високі, незважаючи ні на що. Навряд чи вони суттєво впали навіть після зустрічі з Путіним та переговорів тет-а-тет.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, оцінюючи ситуацію з втручанням РФ у американські вибори.

«Річ у тім, що ситуація з РФ та виборами навряд чи позначиться на Трампі. Його ядерний електорат бачить, що Трамп продовжує виконувати свої обіцянки й зобов’язання. Зокрема, щодо питання створення робочих місць. Вони бачать, що Трамп є тією фігурою, яка відповідає за свої слова. Він пообіцяв вийти з угоди з Іраном – він це зробив. Трамп обіцяв налагодити відносини з Північною Кореєю й намагається це зробити», – зазначив Кулик.

За його словами, для пересічного американця набагато важливіше, що Трамп робить саме для нього.

Це податки, нові робочі місця, ціни, внутрішньоамериканський порядок денний, тобто втручання РФ у вибори їх абсолютно не хвилює, підкреслив експерт.

Трамп і Путін провели зустріч у Гельсінкі: що пишуть у соцмережахДональд Трамп і Володимир Путін провели переговори в Гельсінкі. Слово і Діло зібрало, що про підсумки зустрічі думають у соцмережах.

На його думку, це не становить електоральних загроз для Трампа.

Це може бути, коли відбудуться проміжні вибори до Конгресу та Сенату. Республіканська партія змушена на рівні істеблішменту підтримувати Трампа, тому що його рейтинг витягує і їх, додав фахівець.

«Якщо вони отримають місця, то після цього знову можуть усередині партії почати критикувати Трампа й створювати йому обмеження для реалізації його планів, які виходять за рамки національного інтересу в самих США, в самій партії. А якщо республіканці програють, то критикуватимуть Трампа за те, що він не прислухався до їхніх порад і пішов на зближення з РФ», – уточнив він.

На його думку, тема російського втручання у вибори поступово підточуватиме позиції Трампа.

«Це буде основним аргументом мобілізації демократів. Ближче до виборів це буде фокус уваги всієї американської спільноти», – пояснив експерт.

«Однак питання не лише у виборах, а й у тому, що РФ занадто сильно втручається у внутрішню американську політику», – резюмував Віталій Кулик.

Як оцінили в соцмережах зустріч Трампа з Путіним – за посиланням.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: