У Запоріжжі вперше випробували вертоліт «Надія»

Читать на русском
У понеділок, 16 квітня, на майданчику компанії «Мотор Січ» в Запоріжжі пройшли перші льотні випробування вітчизняного вертольота «Надія».

У понеділок, 16 квітня, на майданчику компанії «Мотор Січ» в Запоріжжі пройшли перші льотні випробування вітчизняного вертольота «Надія».

Як повідомив генеральний авіаконструктор АТ Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв, сертифікація повітряного транспорту триватиме цілий рік у національному сертифікаційному центрі авіаційної адміністрації України та міжнародному сертифікаційному комітеті, передає «Слово і Діло».

Вертоліт належить до класу легких вертольотів, так як на 70% побудований з композитного матеріалу. Він здатний підніматися на висоту п'ять тисяч і метрів, дальність польоту - 720 кілометрів.

«Паливний бак перенесений з салону - це міжнародні вимоги. Пасажирські сидіння зручніші, збільшена дальність польоту, є мрія встановити автопілот. Сьогоднішній політ довів, що у цієї машини є життя», - розповів про характеристики вертольота льотчик-випробувач Андрій Федоров.

Вертоліт «Надія» призначений для патрулювання доріг, моніторингу трубопроводів і газопроводів, для використання підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, санітарної авіації, Держприкордонслужби і для інших оборонних цілей.

Нагадаємо, в Полтавській області впав вертоліт.

Раніше повідомлялося, що в Україні успішно випробували два ракетних комплекси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: