Сканер для депутатів. Парубій розповів, що обшуків не буде

Читать на русском
Андрій Парубій заявив, що співробітники Управління держохорони мають повноваження не пускати в приміщення ВР народних депутатів, які відмовляються від сканування своїх речей.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що працівники Управління державної охорони мають повноваження не пускати до приміщення парламенту народних депутатів, які відмовляються від сканування своїх речей.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час брифінгу в четвер, 22 березня.

Андрій ПарубійНародний депутат України

«Охорона може не пустити, і охорона не пускатиме. Вона не може затримати, вона не може заарештувати, але вона може не пустити людину, який відмовляється через сканер провести свої особисті речі», – пояснив спікер.

За словами Парубія, для того, щоб народні обранці не відчували приниження від огляду речей і одягу на наявність небезпечних предметів на вході до Ради, він дав доручення знайти сканери.

Депутати-власники нагородної зброї: хто насправді має право на такий вид нагород?Міністр оборони Степан Полторак обмежив право нагороджувати зброєю цивільних осіб. Яка ситуація з нагородних зброєю, кому її дарують і чи можна застосовувати, розбирались експерти.

«Щоб не було елементу перевірки, а був елемент сканування», – додав він.

Спікер ВР нагадав, що сьогодні був перший день дії нових правил. Він висловив упевненість, що «день-два-три - і адаптуються все, і всі будуть однакові і рівні перед законом», і інцидентів щодо перевірок не буде.

Нагадаємо, народний депутат Володимир Парасюк різко відреагував на законну вимогу працівників охорони Верховної Ради показати вміст його сумки.

20 березня Верховна Рада України підтримала законопроект, яким забороняється допуск до державних установ людей зі зброєю.

15 березня після допиту в СБУ народний депутат Надія Савченко приїхала до Верховної Ради, але парламентарі вивели її з будівлі. Пізніше Савченко заявила, що в парламенті вона була з нагородною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: