У парламенті хочуть децентралізувати ремонт доріг

Читать на русском
У парламенті вважають, що питання ремонту доріг потрібно вирішувати через громадське обговорення.

У Верховній Раді хочуть посилити вплив місцевих рад на ремонт автомобільних доріг місцевого значення, а також вулиць і доріг у населених пунктах.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат Віталій Купрій, який зареєстрував у парламенті відповідні законопроекти.

Він нагадав, що з 1 січня 2018 року повноваження з управління автомобільними дорогами покладені на обласні державні адміністрації. Причому погоджувати ремонт чи будівництво доріг обладміністрації мають із вищими органами влади – профільною структурою в Кабміні та бюджетному комітеті Верховної Ради.

«На мою думку, це неправильно, коли голова ОДА узгоджує такі питання лише з Києвом. Адже йдеться про об’єкти дорожньої інфраструктури, які важливі насамперед для тих громадян, які мешкають на відповідній території. Тобто ці питання потрібно також узгоджувати через громадське обговорення. А місцеві громади в нас представляють місцеві депутати», – зазначив Купрій.

Рівніші, безпечніші, довші: як політики обіцяють покращити українські дорогиОбіцянки політиків відремонтувати дороги українці чують із року в рік. Слово і Діло проаналізувало, хто з чиновників дотримав свого слова, а кому зробити українські дороги трохи кращими не вдалося.

За словами народного депутата, запропоновані ним зміни до законів передбачають, що перелік об’єктів ремонту із зазначеним обсягом коштів на нього буде узгоджуватися також із відповідною обласною радою чи міськрадами Києва та Севастополя.

Як вже повідомляло «Слово і Діло», в поліції зафіксували в 2017 році понад 114 тисяч випадків керування транспортом у стані сп’яніння. Також «Слово і Діло» з'ясувало, які автотраси є найнебезпечнішими в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: