Депутати фракцій єдині: законопроект про реінтеграцію Донбасу її не передбачає

Читать на русском
Депутати розкритикували довгоочікуваний законопроект про повернення окупованих територій, заявивши, що ця ініціатива президента його не передбачає.

Законопроект про повернення окупованих територій його не передбачає. Депутати різних фракцій жорстко розкритикували ініціативу президента Петра Порошенка, звинувативши його в знятті з себе відповідальності та умисному уникненню теми Криму.

Як інформує «Слово і Діло», таку думку в прямому ефірі програми «Український формат» на телеканалі newsone висловили Надія Савченко,Іван Крулько,Олександр Вілкул,Віктор Чумак та Олег Осуховський.

«Законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» не дає відповідь на питання як повернути окуповані території. Дію закону щодо Криму та Севастополя не було розповсюджено на весь документ згідно позиції Адміністрації Президента (лише преамбула та друга стаття), що також викликає низку питань», – наголосив представник «Батьківщини» Іван Крулько.

Олег Осуховський, зокрема, звернув увагу на відновлення торгівлі з окупованими територіями Донбасу.

«Немає в законопроеті механізму повернення територій ні Донбасу, ні Криму», – зазначив він.

За словами Надії Савченко, вказаний законопроект зніме з президента відповідальність та перекладе її на Генеральний штаб, український народ, військових.

Таку ж думку висловив і позафракційний Віктор Чумак:

«Спекуляція на тему війни вигідна політикам та політичним силам. В законопроекті домінує політична складова, а не правова», – впевнений він.

Проект закону передбачає розрив дипломатичних відносин з Росією. Обіцянку голосувати за відповідну поправку давав Олег Осуховський, тим самим підвищивши рейтинг своєї відповідальності.

Нагадаємо, як депутати голосували за законопроект в інфографіці «Слова і Діла».

Раніше стало відомо, яку оцінку надав ЄС ухваленому закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: