Тука: Україна не визнаватиме «дипломи Л/ДНР»

Читать на русском
Україна не визнаватиме документи про вищу освіту, видані в ЛНР і ДНР, навіть у разі проведення додаткового іспиту. Молодь закликають виїздити вчитися на неокуповану частину України.

Україна не визнаватиме «документи» про вищу освіту, видані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей угрупованнями «ЛНР» і «ДНР», навіть у разі проведення «додаткового іспиту».

Як інформує «Слово і Діло», про це в Facebook написав заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

За його словами, міжнародні гуманітарні організації на зустрічах неодноразово порушували питання про визнання «дипломів про вищу освіту», виданих на території «Л/ДНР», проте отримали від української сторони негативну відповідь.

Квіт розповів про подальшу долю студентів та викладачів ДонбасуВикладачі, що не виїхали із зони АТО разом зі своїми ВиШами, вважаються звільненими, а студенти мають визначитися з новим місцем навчання

«На другій зустрічі було порушене питання щодо можливого визнання після того, як студент підтвердить свої знання на додатковому іспиті. Відповідь була «ні»», – написав Тука.

Чиновник нагадав, що для молоді з окупованих територій створені умови для здобуття вищої освіти на підконтрольній Україні території.

Як відомо, після початку російської агресії на Донбасі більшість вишів, розташованих в ОРДЛО, виїхали на підконтрольну Україні територію. Втім, на окупованих територіях бойовики створили свої «навчальні заклади» на базі тих, які існували раніше, й видають «документи» про вищу освіту.

Також окупаційна влада так званих «ДНР» і «ЛНР» обмежує виїзд молоді за межі ОРДЛО для продовження навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: