Законотворча діяльність парламенту: хто найчастіше реєстрував законопроекти у вересні?

Читать на русском

У вересні до Верховної Ради було подано 92 різноманітних законопроекти. Авторами більшості з них (76) стали народні депутати. 11 законодавчих ініціатив зареєстрував Кабінет міністрів, 5 – Адміністрація президента.

Як з’ясували аналітики «Слова і Діла», найбільше проектів законів, що логічно, подала найчисленніша фракція – «Блоку Петра Порошенка». Її члени за попередній місяць були зазначені як автори законопроектів 39 разів. Серед нардепів пропрезидентської фракції найактивнішим виявився Дмитро Андрієвський – за ним значаться 6 законодавчих ініціатив. По 5 зареєстрували Андрій Антонищак, Андрій Вадатурський, Михайло Довбенко, Оксана Продан і Сергій Рудик.

27 законопроектів за вересень на рахунку «Народного фронту». 6 із них подав Олег Кришин, по 4 – Наталія Кацер-Бучковська та Володимир Шкварилюк.

Попри значну різницю в кількості депутатів, за масивом зареєстрованих проектів законів НФ ледь не наздогнала «Самопоміч». Її члени за місяць подали 21 законодавчу ініціативу. Найбільше тут попрацювали Наталія Веселова (6 законопроектів), Альона Бабак, Ярослав Маркевич і Тетяна Острікова (по 4).

Фракція Радикальної партії відзначилася новими законопроектами 14 разів, «Опозиційного блоку» – 13, депутатська група «Відродження» – 11. Фракція «Батьківщини» минулого місяця була достатньо пасивною в плані розробки законопроектів (витратили всі сили на правки до судової й пенсійної реформ?) і подала всього 9 законопроектів. Іще 6 проектів законів на рахунку «Волі народу» – депутатської групи, яка ще до попереднього пленарного тижня перебувала під загрозою розпуску.

Погоджувальна рада: які законопроекти фракції підтримуватимуть 3-6 жовтня«Слово і Діло» розповідає, чого чекати від парламенту цього пленарного тижня, виходячи з позицій фракцій, озвучених на погоджувальній раді.

Звання найбільш продуктивного законотворця вересня дісталось, як це не дивно, лідера Радикальної партії Олегу Ляшку. Він значиться як автор 7 проектів законів. 6 законопроектів, окрім уже названих вище Андрієвського, Кришина та Веселової, подав також позафракційни народний депутат Євгеній Мураєв.

Нагадаємо, що таку статистику «Слово і Діло» веде щомісяця. У серпні, попри те, що Верховна Рада перебувала на канікулах, народні депутати також вносили свої законодавчі напрацювання. Дізнатися, хто з них і наскільки плідно працював під час відпустки, можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: