Українська делегація зірвала план РФ щодо повернення до ПАРЄ

Читать на русском
Russia goodbye! - по-сербськи: слухання юридичного комітету ПАРЄ за участі депутатів Росії скасовано.

У Белграді українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зірвала чергову спробу повернення росіян до ПАРЄ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-президент ПАРЄ від України Георгій Логвинський, який перебуваэ на засіданні юридичного комітету ПАРЄ у Сербії, передає «Слово і Діло».

«Russia goodbye! - по-сербськи. Зірвався черговий план Росії щодо зняття санкцій через діалог і маніпуляції. Сьогоднішні слухання юридичного комітету ПАРЄ за участі депутатів Росії скасовано», - написав він.

«Їх запросив сербський друг - доповідач з НПО для обміну думок. Це частина загального плану повернення росіян у ПАРЄ. Однак наша делегація поставила умову, яку підтримав комітет голосуванням. Ми за, але тільки за умови, якщо запрошені особи не голосували за анексію Криму, не перебувають під санкціями ЄС і не порушували права людини», - повідомив Логвинський.

Він також додав, що запрошення саме з такими умовами має бути відправлено російським колегам.

«Я розумію, що це дійсно важке завдання - знайти «правильну» людину за такими критеріями в Думі. Через це гості не приїхали і засідання - чи точніше «російська маніпуляція» - зірвалася», - розповів він.

«Нагадали про сирійські візити в рамках дружби з Росією, а також символічно, що саме в день депортації кримських татар ми не забуваємо про важливість захисту прав людини. Гібридна війна триває і загалом чергова перемога нашої делегації!», - заявив Логвинський.

Нагадаємо, раніше 45 членів ПАРЄ підписали декларацію з вимогою до Росії виконати припис Міжнародного суду ООН щодо відновлення Меджлісу.

Пізніше цього зажадав від Росії Комітет міністрів Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: