Рева пояснив, чому закон про накопичувальну систему пенсій зараз неактуальний

Читать на русском
Голова Мінсоцполітики Андрій Рева вважає введення накопичувальної системи пенсій несвоєчасним, оскільки вона доречна лише в разі бездефіцитності солідарної пенсійної системи.
фото: скриншот

Голова Мінсоцполітики Андрій Рева вважає введення накопичувальної системи пенсій несвоєчасним, оскільки вона доречна лише в разі бездефіцитності солідарної пенсійної системи.

Про це він заявив, коментуючи власну обіцянку про відкликання законопроекту, під час ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», повідомляє «Слово і Діло».

«Це означає, що ми повинні сьогодні оподаткувати заробітні плати, які і так низькі, взяти у людей від двох до семи відсотків, вкласти їх... до Пенсійного фонду, потім він повинен придбати цінні папери або зробити якісь інвестиції, з тим щоб потім отримати інвестиційний прибуток, який через 20 років дасть... майбутню надбавку до пенсії. Це дуже перспективна річ, і до неї треба йти», – зазначив Рева.

«Але законом прописані умови, при яких це (накопичувальна система – ред.) можна ввести... Першою умовою для введення обов'язкової накопичувальної системи є бездефіцитність солідарної системи. Не можна при 50% дефіциту солідарної системи вводити накопичувальну», – підкреслив міністр соцполітики.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що з 1 жовтня підвищення пенсій має торкнутися близько трьох чвертей українських пенсіонерів.

Гройсман і Рева прокоментували обіцянку щодо накопичувальної системиСлово і Діло

«З 1 жовтня те чи інше підвищення пенсій – після прийняття цієї реформи – отримає 9 мільйонів з 12 мільйонів пенсіонерів», – зазначив прем'єр.

Крім того, він пообіцяв, що наступним питанням після прийняття законопроекту про накопичувальну систему стане питання підвищення і осучаснення пенсій військовим пенсіонерам.

Нагадаємо, 18 травня прем'єр озвучив переваги проекту пенсійної реформи.

Раніше голова Мінсоцполітики озвучив кількість пенсіонерів, які працюють.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: