На Донбасі загострення: двоє загиблих, п'ятеро поранених

Читать на русском
Терористичні угруповання на Донбасі з початку доби позиції українських військових обстріляли 31 раз.

Терористичні угруповання на Донбасі з початку доби позиції українських військових обстріляли 31 раз.

Станом на 18.00 28 квітня 2017 року по позиціях військових 31 раз відкривався вогонь.

Про це повідомляє штаб АТО, пише «Слово і Діло».

«Двоє військовослужбовців Збройних Сил України загинули, ще п'ять захисників отримали поранення», - сказано в повідомленні.

За попередньою інформацією, один військовослужбовець загинув в результаті підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої. Згідно з повідомленням, військовий служив у підрозділі, особовий склад якого виконує бойові завдання на Приморському напрямку, недалеко від населеного пункту Павлопіль.

Також повідомляється, що на Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем обстрілювали опорні пункти в районі Красногорівки.

«З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по морським піхотинцям Павлополя і поблизу Водяного. Морських піхотинців поруч з Широкино обстрілював з озброєння БМП і БТР. З кулеметів великих калібрів били по захисникам Гнутового», - йдеться в повідомленні штабу АТО.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів вівся вогонь по захисникам Авдіївки. З мінометів калібру 120-мм і 82-мм били по опорних пунктах поблизу населеного пункту Луганське. З протитанкових гранатометів противник обстрілював позиції поблизу Зайцевого, крім того, тут діяли ворожі снайпери.

Карта АТО: ситуація на сході України на 28 квітняСитуація на сході країни за станом на 00:00 28 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На Луганському напрямку з 120-міліметрових мінометів били по позиціях поруч з населеним пунктом Нижня, а з мінометів калібру 82-мм по опорних пунктах поблизу Новотошковки. З автоматичних гранатометів обстрілювали захисники Кримського, а з кулеметів великих калібрів - захисників Попасної.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню», - додають в штабі.

У ДНР заявляють, що вранці 28 квітня в Червоногвардійському районі Макіївки в результаті попадання снаряда був пошкоджений житловий багатоквартирний двоповерховий будинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу біля Красногоровки загинув український військовий. Також в штабі ТО повідомили про поранених за 27 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: