Геращенко назвала число заручників, утримуваних бойовиками «ЛДНР»

Читать на русском
На окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишаються в заручниках 127 осіб.

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишаються в заручниках 127 осіб.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника ВР, представника України в гуманітарній підгрупі Ірини Геращенко з Генеральним директором Управління зовнішньої політики МЗС Португалії Франсишку Антоніу Дуарте Лопешом, повідомила Геращенко в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Також розповіла португальському колезі про наші зусилля щодо звільнення заручників, яких на окупованих територіях вже 127», - написала Геращенко.

Вона також додала, що закликала Португалію посилити тиск на РФ в питаннях звільнення політв'язнів і продовжити і посилити санкції до повного виконання Мінських угод і деокупацію Криму.

Крім того, під час зустрічі, за словами І.Геращенко, ключовими темами були політика безпеки і гуманітарна ситуація на Донбасі і робота Мінських груп.

«Всі ми стурбовані зростанням насильства проти місії СММ ОБСЄ на окупованому Донбасі, вимагаємо ретельного розслідування підриву автомобіля з патрулем ОБСЄ. Україна покладає повну відповідальність за загибель і поранення спостерігачів на бойовиках, контрольоване РФ», - додала Геращенко.

Як повідомлялося раніше, представники «ДНР» зірвали верифікацію в процесі обміну полоненими.

Також Геращенко розповіла, чого вимагають бойовики в обмін на повернення українських заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: