Харківському «антимайданівцю» дали вісім років в'язниці

Читать на русском
Дзержинський районний суд Харкова визнав раніше судимого харків'янина винним у вчиненні кримінального правопорушення — активна участь у масових заворушеннях, які супроводжувалися насильством над особистістю.

У Харкові чоловіка, який в 2014 році побив євромайданівця, засуджено до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 8 років позбавлення волі і зобов'язав відшкодувати на користь держави майже 2,5 тис. грн за проведення експертиз у кримінальному провадженні», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Харківської області довела в суді, що 6 квітня 2014 року зловмисник знаходився на вулиці Сумській біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбувалося зібрання активістів Євромайдана. Коли почалася хода, він разом з іншими антимайданівцями заблокував прохід по вул. Сумській, погрожував активістам, вигукував образи і кидав у них шматки землі і каміння.

Правоохоронці створили так званий «коридор» для безпечного руху євромайданівців, однак зловмисник, відштовхуючи працівників міліції, прорвався через «коридор» і почав безпричинно бити активістів руками і ногами, потім побив одного з евромайдановцев пляшкою по голові.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, потерпілий отримав контузію, гематому повіка і крововилив правого ока.

Раніше начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що за злочини під час Майдану в Україні засудили лише одну людину.

Верховна Рада дозволила присвоювати звання Героя України іноземцям, які були нагороджені орденом Героїв Небесної сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: