Україна підписала меморандум із розвитку технології Blockchain в країні – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що Україна підписала меморандум із розвитку технології Blockchain в країні.
Володимир Гройсман

Державне агентство з питань електронного уряду України і американська компанія Bitfury – світовий лідер розвитку blockchain – підписали меморандум про співпрацю.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Державне агентство з питань електронного урядування України та американська компанія Bitfury – світовий лідер розвитку blockchain підписали меморандум про співпрацю. Ним передбачено залучення передового досвіду американської компанії до створення ефективної екосистеми для розвитку blockchain в Україні», – сказав прем'єр.

За його словами, blockchain – це найбільш інноваційна технологія, «яка здатна змінити всі існуючі процеси від державного управління до банківської сфери».

«Технічно – це сучасна технологія децентралізованого зберігання і захисту даних. Сьогодні введення blockchain є пріоритетом найбільших банків світу і самих інноваційних країн - Швеції, Естонії, Данії та ін. Для України це шанс теж увійти в число інноваційних лідерів в Європі», – зазначив Гройсман.

Слід також зазначити, що відповідно до моніторингу «Слово і Діло», Гройсман дав 349 обіцянок, з них 199 виконано, а 86 – провалено. Рівень його відповідальності – 57%.

Нагадаємо, прем'єр пообіцяв розширити програму реімбурсації ліків.

Раніше Гройсман заявив, що в Україні спостерігається скорочення офіційного безробіття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: