Філіппіни заявляють про ліквідацію лідера ісламістського угруповання

Читать на русском
Лідер ісламістського угруповання Абу Сайяф Моаммар Аскали був убитий під час зіткнення з урядовими військами Філіппін на острові Бахоль, перестрілка тривала кілька годин.
«Абу Сайяф»

В армії Філіппін заявили про ліквідацію лідера ісламістського угруповання «Абу Сайяф» Моаммара Аскали, якого західні країни вважають винним у вбивствах заручників.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що він був убитий під час зіткнення з урядовими військами на острові Бахоль. Перестрілка тривала кілька годин, внаслідок зіткнення загинули троє військових і поліцейський.

Експерт пояснив, чому ісламісти тероризують ЄвропуПолітолог поділився міркуваннями щодо низки терактів, які відбулися протягом останнього часу у Франції та Німеччині.

Прес-секретар президента Філіппін Ернесто Абелла назвав загибель Аскали серйозним ударом по угрупованню. За його словами, екстремісти планували провести на Бахолі якусь операцію. При цьому Бахоль розташований досить далеко від регіону Мінданао, де базуються екстремісти.

Угруповання «Абу Сайяф» засновано на початку 1990-х років. Вважається, що до неї входять близько 400 осіб, а з 2014 року декілька її осередків присягнули на вірність «Ісламській державі».

США і Євросоюз внесли «Абу Сайяф» до переліку міжнародних терористичних організацій. На її рахунку десятки найбільших нападів на мирних громадян на Філіппінах і викрадення людей.

Також повідомлялося, що США збільшили винагороду за інформацію, яка може допомогти затримати лідера терористичної організації «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, до 25 мільйонів доларів. В США висловили припущення, що остаточно розгромити угруповання «Ісламська держава» вдасться тільки в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: