Експерт пояснив, чому ісламісти тероризують Європу

Читать на русском
Михайло Басарабполітолог

Під прицілом терористичних атак опинилися провідні держави ЄС.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Басараб, аналізуючи низку терактів, які відбулися протягом останнього часу у Франції та Німеччині.

«Не випадково резонансні терористичні атаки відбуваються на території Франції та Німеччини, які вже тривалий час є фактичними зовнішньополітичними лідерами ЄС», – зауважив Басараб.

На його переконання, ті, хто здійснює терористичні атаки на Францію та Німеччину, хочуть вплинути не лише на внутрішньополітичну ситуацію в цих державах, але й мають намір впливати на зовнішню політику Євросоюзу.

«Їхня мета – залякати європейське суспільство, продемонструвати безпекову хиткість двох провідних держав ЄС», – підкреслив він.

Як пояснив політолог, перш за все за допомогою терористичних актів поставлено завдання переконати лідерів ЄС зайняти більш абстрактну та пасивну позицію в принципових геополітичних питаннях.

Експерт про трагедію в Ніцці: тероризм став реальністю, з якою доводиться житиПолітолог поділився міркуваннями щодо теракту, який стався в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії.

«Фактично, тиснучи через теракти на ЄС, ініціатори цих атак хочуть повністю вивести держави Євросоюзу з переговорного процесу в найважливіших питаннях геополітики – проблемах Близького Сходу та України», – констатував експерт.

За його словами, ЄС і без того був слабкою ланкою в умовному трикутнику США-ЄС-Росія, а теракти мають ще більше підштовхнути лідерів країн відмовитися від участі у вирішенні цих конфліктів.

«Саме це дає підстави припустити, що за терактами може стояти РФ, оскільки Путін цілеспрямовано прагне залишити лише Росію та США за високим зовнішньополітичним переговорним столом, в тому числі й щодо Сирії та України», – проаналізував політолог Михайло Басараб.

Нагадаємо, 22 липня 18-річний громадянин Німеччини та Ірану відкрив стрілянину в торговому центрі, в результаті чого загинули 9 осіб, 16 – отримали поранення. Через кілька днів у Ройтлінгені 21-річний сирійський біженець напав на перехожих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: