Європол назвав можливі цілі ісламістів у Європі

Читать на русском
Через втрату екстремістами територій у Сирії та Іраку підвищується небезпека нових терактів у Західній Європі.

Через втрату екстремістами територій у Сирії та Іраку підвищується небезпека нових терактів у Західній Європі.

Про це йдеться в звіті антитерористичного центру Європолу, оприлюдненому в п'ятницю, 2 грудня, в Гаазі, пише DW, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що нові напади на території країн Європейського Союзу можуть бути вчинені як терористами-одинаками, так і цілими групами, вважають автори доповіді. Найбільш високою є загроза терористичних актів у Франції.

Росія готує низку терактів в Україні – ЛуценкоРосія хоче провести на території України низку терористичних актів. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

Серед можливих цілей ісламістів експерти називають Бельгію, Німеччину, Нідерланди та Великобританію. За оцінками спецслужб, наразі в європейських країнах можуть перебувати десятки потенційних терористів ІД.

Правоохоронні органи Німеччини за останній рік заарештували десятки прихильників «Ісламської держави», запобігши низці терактів.

Раніше в Держдепі США повідомляли, що ісламісти планують теракти в Європі під час новорічних свят. У повідомленні Держдепартаменту зазначається, що загроза зберігається до 20 лютого 2017 року.

Нагадаємо, що терористи «Ісламської держави» застосували хімічну зброю під час ракетного обстрілі району Халилиє на півночі Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: