Гройсман просить переглянути рішення НКРЕКП щодо запровадження абонплати за газ

Читать на русском
Рішення про введення абонплати може обернутися зростанням платежів за газ для різних категорій українських споживачів, що є неприпустимим.

Володимир Гройсман звернувся до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг з проханням переглянути запровадження абонентської плати за газ.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Realist.

«Прошу переглянути рішення НКРЕКП з метою недопущення зростання сумарної вартості газу для окремих категорій споживачів. Про вжиті заходи прошу поінформувати Кабінет міністрів», - цитує прес-служба Кабміну Володимира Гройсмана.

Прем'єр також нагадав, що згідно з аналізом, проведеним фахівцями, рішення про введення абонплати може обернутися зростанням платежів за газ для різних категорій споживачів від 1,3 до 3 разів, що є неприпустимим.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв передати у Генпрокуратуру матеріали внутрішнього розслідування ситуації з міграційною службоюСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Уряд виходить з того, що будь-які рішення, спрямовані на впорядкування оплати послуг з постачання газу відповідно до законодавства, не повинні призводити до збільшення щомісячних платежів абонентів», - сказано в зверненні Кабінету міністрів.

Нагадаємо, так звану «плату за трубу» ввели з 1 квітня. Крім тарифів на газ, українці повинні платити ще й за приєднання їх будинків і квартир до газових мереж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: